Αυτό που ονομάζουμε στρατηγική, βασικά έχει να κάνει με το να περνάμε τα ποτάμια από τις γέφυρες και να διασχίζουμε τα βουνά από τα μονοπάτια. Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921

Σταθάκης: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και στην υπόλοιπη Ελλάδα – Θέμα εβδομάδων οι εξαγγελίες

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

Για την επόμενη ημέρα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, ο υπουργός επισήμανε: «Η στρατηγική της κυβέρνησης θα διορθώνει κοινωνικές αδικίες και θα δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη. Δεν θα υπάρχει ακατάσχετη παροχολογία. Η κυβέρνηση, με βάση τα επιτυχημένα δημοσιονομικά αποτελέσματα που έχει, αφενός θα πάρει λελογισμένα μέτρα για να στηρίξει τις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, αφετέρου θα κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις στη φορολογία, προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση της οικονομίας».

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι η διαδικασία ξεκίνησε από την Αττική, με την επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, εθνικούς δρυμούς, αναδασωτέες εκτάσεις και ρέματα και θα προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.«Έχουμε ήδη ζητήσει τους αντίστοιχους καταλόγους και η ανταπόκριση είναι θετική. Παράλληλα, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, θα διπλασιαστούν οι πόροι από το Πράσινο Ταμείο που χρηματοδοτεί τη διαδικασία. Άρα, οι κατεδαφίσεις θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι θέμα εβδομάδων να ανακοινωθούν οι σχετικές εξαγγελίες», σημείωσε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των τιμολογίων της ΔEH, σημειώνοντας πως η Επιχείρηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιλύσει το ζήτημα με τις ανεξόφλητες οφειλές. «Η οικονομική διαχείριση έφερε κάποια θετικά αποτελέσματα. Άρα, δεν νομίζω ότι τίθεται, σε αυτή τη φάση, θέμα αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος», υπογράμμισε. Σχετικά με τις αιτιάσεις της Ν.Δ. για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας EDS από τη ΔEH, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι η ΔEH έχει, εδώ και ενάμιση χρόνο, χαράξει πολιτική επέκτασης στα Βαλκάνια. «Στο πλαίσιο αυτό, η ΔEH έκανε την πρώτη αυτή επιχειρηματική κίνηση, σωστή κατά τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα, τα πολιτικά υπονοούμενα δεν τα καταλαβαίνω, γι’ αυτό και κάλεσα τη Ν.Δ. να μας πει πού θυμήθηκε το θέμα».

Σε ό, τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια: «Η κυβέρνηση υπέγραψε τις δύο μεγαλύτερες συμβάσεις ερευνών, δυτικά της Κέρκυρας και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Είναι σεβαστή η καταστατική διαφωνία των Οικολόγων Πρασίνων, αλλά ως κυβέρνηση είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να προχωρήσουμε».

Read previous post:
ΣΕΒ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά ζητά...

Close