Όταν κάποιος με πείρα συναντά κάποιον με λεφτά, σύντομα αυτός με την πείρα θα έχει τα λεφτά και αυτός με τα λεφτά θα έχει την πείρα. - Estee Lauder (1908-2004, Αμερικανίδα επιχειρηματίας)

Σταθάκης: έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

27 Μαρτίου, 2015

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο συνέδριο Banking & Insurance Forum, υπό τον τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» είπε ότι το νομοσχέδιο για την παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος σχετικά με τους πλειστηριασμούς είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο σχέδιο των κόκκινων δανείων είπε ότι θα χρειαστεί περίπου έξι μήνες για να είναι απόλυτα εντός των στόχων και δεσμεύσεων.

«Πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή γι αυτούς που χρησιμοποιούν τη συγκυρία διότι έχουν διαθέσιμα εισοδήματα και δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν . Αν δεν βρούμε την πιο συνδυαστική λύση, το τραπεζικό σύστημα το οποίο όλοι χαιρόμαστε που είναι εκεί και έχει σταθεροποιηθεί σχετικά και θέλουμε όλοι να μπορεί να χρηματοδοτεί υπό κανονικούς όρους, την οικονομία ωστόσο είναι δέσμιο του προβλήματος των κόκκινων δανείων», επεσήμανε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «ο τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού στόχου πρέπει να μην προκαλέσει ζημία στο τραπεζικό σύστημα να μη δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία της ομαλής εξυπηρέτησης των δανείων και να δώσει μία λύση που θα εξυπηρετήσει και τον στόχο να ανακάμψουν τα δάνεια και από κόκκινα να γίνουν πράσινα. Το βιώσιμο κομμάτι των μικρομεσαίων πρέπει να διασωθεί πάση θυσία καθώς σήμερα βρίσκεται δέσμιο της υπερχρέωσης» είπε ο κ. Σταθάκης.

Read previous post:
Μπρόντμεντ (Τράπεζα της Αγγλίας): «αρκετά χαμηλός» ο κίνδυνος αποπληθωρισμού για τη Βρετανία

Close