Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

«Στάση» στη Σόφια το τρόπαιο του UCL

14 Μαΐου, 2022

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας, Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ και ο αντιδήμαρχος της Σόφιας, Ντιμίταρ Μπορσός, υποδέχθηκαν το Σάββατο το τρόπαιο του UEFA Champions League, το οποίο κάνει στάση στη Σόφια.

Μια μεγάλη… ουρά φίλων του ποδοσφαίρου περίμεναν στην καταπράσινη πλατεία μπροστά από το συνεδριακό κέντρο του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού για να δουν το τρόπαιο και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Καλωσορίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο, ο Μπορσός είπε ότι είναι χαρούμενος που η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του αθλητισμού, η Σόφια, φιλοξενεί το Κύπελλο της UEFA στην περιοδεία του. Σημείωσε ακόμη ότι χάρη στην ενεργό αθλητική ζωή και την επιμελή προετοιμασία της, η Σόφια έχει λάβει μόνιμο χαρακτηρισμό ως πρωτεύουσα του αθλητισμού της Ευρώπης.

Το τρόπαιο του UEFA Champions League θα πάρει η νικήτρια ομάδα του τελικού στο Παρίσι στις 28 Μαΐου, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Λίβερπουλ. Ο δε Μπερμπάτοφ, τόνισε ότι δεν μπορεί να επιλέξει ποια από τις δύο ομάδες θα προτιμήσει για να κατακτήσει το τρόπαιο.