Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φύση είναι φίλος τους, σίγουρα δε χρειάζονται εχθρούς. - Kurt Vonnegut, 1922-2007, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε τις προοπτικές της Γαλλίας

11 Οκτώβριος, 2014

Σε «αρνητική» από «σταθερή» υποβάθμισε η Standard & Poor’ s την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, επικαλούμενη επιδείνωση στην οικονομική εικόνα της χώρας.

Η S&P διατήρησε την αξιολόγηση της Γαλλίας στο «AA», 2 βαθμίδες κάτω από την υψηλότερη στην κλίμακα επενδυτικού βαθμού.

Η υποβάθμιση των προοπτικών υποδεικνύει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να υποβαθμιστεί κάποια στιγμή στα επόμενα 2 χρόνια, αν η οικονομία της Γαλλίας όντως παρουσιάσει επιδείνωση.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η γαλλική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα γιατί η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Γαλλίας τα επόμενα 3 χρόνια και προέβλεψε ότι τα δημόσια ελλείμματα θα καταλαμβάνουν αυξανόμενο ποσοστό του ΑΕΠ.

Την περίοδο 2014 – 2017 η S&P αναμένει ότι το ονομαστικό ΑΕΠ της Γαλλίας να αυξηθεί 2% κατά μέσο όρο. Η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στο 2,5%.

Βάσει του οίκου αξιολόγησης το «AA» της αξιολόγησης της Γαλλίας υποστηρίζεται, , από την παραγωγικότητα της χώρας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, το χαμηλό επίπεδο του χρέους των νοικοκυριών, καθώς και τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα.

Read previous post:
Καβάλα: τραυματίστηκαν σε τροχαίο 12 μετανάστες

Κατά τη διάρκεια καταδίωξης διακινητών από αστυνομικούς τραυματίστηκαν σε τροχαίο 12 σύροι μετανάστες. Τους μετανάστες επιβίβασαν σε όχημα 4 διακινητές,...

Close