Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή. Stephen Hawking, 1942- , Βρετανός φυσικός

Στα τέλη του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

24 Ιούνιος, 2019

Μετά από τρία χρόνια αναμονής, στο τέλος του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Ιπποκράτειο. Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, η δημιουργία του οποίου χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα λειτουργήσει σε έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων στον τρίτο όροφο του Ιπποκρατείου, δίπλα στις καρδιολογικές κλινικές και θα διαθέτει τρεις αίθουσες εργαστηρίων, δύο αιμοδυναμικής και μία ηλεκτροφυσικολογίας, μία καινούργια στεφανιαία μονάδα και χώρους αναίμακτων τεχνικών και υποδομών, γραφείων κλπ.

Τα παραπάνω επισήμανε ο καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Βασίλης Βασιλικός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του 1ου Νοσοκομειακού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ιπποκράτειο.

«Το Ιπποκράτειο είναι το τελευταίο μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. Μετά από τρία χρόνια αναμονής, μετά από πολλές οχλήσεις και στον ιδιωτικό, αλλά και στον δημόσιο τομέα, ξεκίνησε το έργο και πλέον αυτό που έλειπε από το Ιπποκράτειο θα γίνει πραγματικότητα. Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση είναι από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά επειδή προέκυψαν πάρα πολλά έξοδα που δεν περιμέναμε έχει βοηθήσει και η Πολιτεία. Με πολλές οχλήσεις και της τωρινής διοίκησης οι οποίες ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές μπορούμε να πούμε και βρέθηκαν τα επιπλέον χρήματα και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί» ανέφερε ο κ. Βασιλικός.

Read previous post:
Αλλαγές στους όρους διοργάνωσης και συμμετοχής σε συνέδρια εκπαίδευσης ιατρών

Με στόχο να ρυθμιστεί η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών και η συμμετοχή τους στη διεξαγωγή συνεδρίων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας...

Close