Στη Γαλλία, αφήνουν ήσυχο αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγούν αυτόν που σήμανε συναγερμό. Nicolas Chamfort, 1740-1794, Γάλλος συγγραφέας

Στ. Καλαφάτης: «Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη των αγροτών και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα»

24 Ιουνίου, 2022

«Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη των αγροτών και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σε ημερίδα για την ελληνική γεωργία και το  Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Υπογράμμισε ότι οι αγρότες, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες, που προκάλεσε η πανδημία και αύξησε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στέκονται στο πλευρό των αγροτών. 

Τέλος επισήμανε ότι είναι πολλαπλά τα οφέλη για τους Έλληνες αγρότες από την υλοποίηση της  Κοινής Αγροτικής Πολιτικής  της Ε.Ε, “ με ενισχύσεις και στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις, κίνητρα για νέους αγρότες, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”.