Οι Έλληνες πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα δυσάρεστα που τους έχουν συμβεί οφείλονται στην Δύση και γι’ αυτό προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να της μοιάσουν. Νίκος Δήμου, 1935-, Έλληνας συγγραφέας & αρθρογράφος

Σπανούλης: «Οι παίκτες μου έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε για να νικάμε»

4 Ιουλίου, 2024

Η 2η περίοδος του αγώνα της εθνικής με την Αίγυπτο, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά, δεν ήταν καλή, αφού οι «Φαραώ» έκαναν επιμέρους σκορ 22-26 μειώνοντας στο καλάθι (40-38). Αυτή ήταν και η μοναδική «κακή» στις οκτώ συνολικά περιόδους σε δύο αγώνες σύμφωνα με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ εξήγησε πως μάλιστα αυτή η… κακή περίοδος «ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί για να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έπρεπε να διορθώσουμε. Τα παιδιά αντέδρασαν». Ο Σπανούλης πρόσθεσε: «Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους, έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία μας, έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε για να νικάμε». Πάντως, αναφέρθηκε και στις λίγες προπονήσεις που έχει κάνει το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα. Πλέον, τα… εύκολα τέλειωσαν για τους Έλληνες διεθνείς, αφού το Σάββατο (6/7) ακολουθεί η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς στον ημιτελικό.

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης δήλωσε μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου και την πρόκριση της εθνικής στα ημιτελικά ως πρώτη του Β΄ ομίλου:

«Ήταν ένα ακόμη σημαντικό τεστ για εμάς. Έπρεπε να δείξουμε σοβαρότητα. Ξεκινήσαμε σοβαροί, δεν κάναμε καλό δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί για να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έπρεπε να διορθώσουμε. Τα παιδιά αντέδρασαν, το ήθελαν πάρα πολύ. Παίξαμε πάρα πολύ καλά για τρεις περιόδους. Θα χρησιμοποιήσουμε τις επτά καλές περιόδους και τη μια κακή περίοδο που κάναμε σε αυτά τα δυο παιχνίδια ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το Σάββατο».

Όσον αφορά την εικόνα της Εθνικής, είπε: «Η ομάδα έχει μια ταυτότητα, μολονότι έχουμε κάνει ελάχιστες προπονήσεις μαζί. Όλοι νομίζουν πως έχουμε κάνει 8-9 προπονήσεις αλλά έχουμε κάνει τέσσερις. Έχουμε μια συνοχή, μια ομαδικότητα, ένα εξαιρετικό κλίμα το οποίο μας βοηθάει να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέσα στο παιχνίδι».

Αναφορικά στο επίπεδο ετοιμότητας των Ελλήνων διεθνών, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: «Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους, έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία μας, έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε για να νικάμε. Δεν γίνεται πάντα να παίζεις καλά. Αν θυμάμαι καλά, κι εμείς όταν παίρναμε τα μετάλλια, υπήρχαν τουρνουά που δεν παίζαμε καλά αλλά παίζαμε καλά σε συγκεκριμένα ματς. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε μια ομάδα που θα είμαστε νικητές, που θα έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε και πνευματικά δυνατοί στις στιγμές που δεν θα είμαστε τόσο καλοί».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ