Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία. Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σπανούλης: «Να ξαναφέρουμε την εθνική εκεί που πρέπει, τεράστιο κεφάλαιο ο Giannis» (video)

17 Ιουνίου, 2024

Την ανάγκη να κάνουν άπαντες αυτό που πρέπει, «για να ξαναφέρουμε την Εθνική εκεί που πρέπει», υπογράμμισε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του στον ΟΠΑΠ. Ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 2-7 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι τελείωσε ο κύκλος του στο Περιστέρι και πως σκέφτεται μόνο την Εθνική, ενώ τόνισε ότι όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τη διοργάνωση, καθώς, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ό,τι πιο σπουδαίο για να συμμετέχει ένας αθλητής στην καριέρα του». 

Επίσης, δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλη όρεξη» στην εθνική, υπογράμμισε ότι η πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος «είναι ανοιχτή για όλους», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αντιπαλότητα μεταξύ των παικτών στους τελικούς της Basket League. Τέλος, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική Ελλάδας» και «σούπερ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σπανούλη:

– Για την εθνική: «Τελείωσε ο κύκλος μου στο Περιστέρι, σκέφτομαι μόνο την Εθνική, έχω κάνει αρκετές συναντήσεις με τους παίκτες. Υπάρχει μεγάλη όρεξη, διάθεση και κίνητρο. Είμαι ένας άνθρωπος που η πίεση με έκανε καλύτερο, μου δημιουργεί καινούρια κίνητρα, είναι κάτι που θέλω να περάσω και στους παίκτες».

– Για το τι συζήτησε με τους παίκτες: «Όλοι περιμένουν το τουρνουά με ανυπομονησία, πιστεύω και εγώ ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ό,τι πιο σπουδαίο για να συμμετέχει ένας αθλητής στην καριέρα του. Το ξέρουν αυτό τα παιδιά, το γνωρίζουν, έχουν τεράστια αγάπη για την Εθνική Ελλάδας και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο, να κάνουμε αυτό που πρέπει για να ξαναφέρουμε την Εθνική εκεί που πρέπει».

– Για το πόσο εύκολο ήταν να αφήσει τον παίκτη πίσω του: «Για μένα ήταν εύκολο, όσο και αν ακούγεται… κάπως. Αυτό διότι ήμουν πάρα πολύ γεμάτος, έζησα τα πάντα, ήμουν ευλογημένος. Ίσως έκανα πολλά παραπάνω από ό,τι ονειρευόμουν μικρό παιδί».

– Για το αν του έρχεται ποτέ να μπει στο γήπεδο και να παίξει: «Υπάρχουν στιγμές που, όταν θέλω να δείξω στους παίκτες, πιστεύω είμαι σε καλή κατάσταση. Όπως είπα, είμαι πολύ γεμάτος, στο μπάσκετ πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες».

– Για τα κριτήρια επιλογής των παικτών: «Είχα στο μυαλό μου το μπάσκετ και τη φιλοσοφία που θέλω να εκφράσω. Για μένα δεν σημαίνει επειδή κλήθηκαν μερικοί παίκτες, οι άλλοι δεν είναι ικανοί. Ίσως να μην είναι αυτήν τη φορά αλλά την επόμενη. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους».

– Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική Ελλάδας. Πιστεύω ότι μας εκπροσωπεί με πολύ σπουδαίο τρόπο στις ΗΠΑ. Αγαπάει πολύ την Εθνική, θέλει να αγωνιστεί και να πετύχει, κάτι που σημαίνει πολλά. Είναι πολύ αγαπητός από όλους τους ανθρώπους. Ένας σούπερ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη και πολύ ταπεινός. Δεν είναι ο συνήθης σούπερ σταρ που δεν τον ακουμπάει κανένας. Είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει από το μπάσκετ, είναι πλέον οικογενειάρχης, θέλει να με φτάσει και στα παιδιά από ό,τι άκουσα».

– Για την αντιπαλότητα μεταξύ των παικτών: «Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα έξω από το γήπεδο. Πρέπει να μάθουμε τι σημαίνει μάχομαι για την ομάδα μου, για τους τίτλους, για τον κόσμο, την ιδέα. Και τι σημαίνει το ευ αγωνίζεσθαι, όταν τελειώνει αυτό το πράγμα».