Συμβαίνει να είναι ευκολότερο να ιδρύσεις μια καινούργια πολιτική ομάδα παρά να γίνεις σταδιακά ο αρχηγός μιας υπάρχουσας ομάδας. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Σόιμπλε: δεν πίεσε κανείς την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα

9 Φεβρουαρίου, 2015

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Αλ. Τσίπρα για κατάργηση του μνημονίου υπενθύμισε ότι δεν πίεσε κανείς την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα.

«Δεν θα μπορούσα να ξέρω πως θα το χειριστούν οι χρηματαγορές, ίσως εκείνος (ο Αλ. Τσίπρας) ξέρει καλύτερα» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε στους δημοσιογράφους, από την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντούνται οι υπουργοί των χωρών της ομάδας των G20.

«Δεν πιέσαμε κανέναν να μπει σε πρόγραμμα. Είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά αν η βοήθειά μου δεν είναι επιθυμητή, τότε εντάξει», σημείωσε ο Σόιμπλε.

Επίσης συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία –γέφυρα, τότε χρειάζεται το μνημόνιο.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μ. Κότε τόνισε ότι «η γερμανική θέση για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει» και τόνισε ότι το Βερολίνο περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει λεπτομέρειες για τα σχέδιά της.

Read previous post:
Φυστίκια, μούρα και κόκκινο κρασί προάγουν μάθηση και μνήμη

Βάσει μίας νέας μελέτης που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, με επικεφαλής τον δρα Άσοκ Κ. Σέτυ, καθηγητή Τμήμα...

Close