Διαλεκτική σκέψη είναι η προσπάθεια να διασπάσουμε τον καταναγκασμό της λογικής με τα δικά της μέσα - Τέοντορ Αντόρνο

Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο Γουμένισσας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Διαψεύδει τις καταγγελίες η διοίκηση

26 Ιουνίου, 2019

Σε καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του  νοσοκομείου Γουμένισσας, λόγω έλλειψης γιατρών, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει αυτές τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει προσλήψεις  και ότι πριν ένα μήνα έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις επιμελητών. 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: “Το νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμιακά 3500 παιδιά και ο ένας παιδίατρος που έχει το νοσοκομείο καλείται να καλύψει τις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝ) Κιλκίς με αποτέλεσμα στο ΓΝ Γουμένισσας το παιδιατρικό ιατρείο να λειτουργεί μία-δύο φορές την εβδομάδα. Γυναικολόγος  δεν υπάρχει. Ο  ένας καρδιολόγος καλύπτει κι εκείνος τις εφημερίες του Γ.Ν. Κιλκίς. Υπάρχουν δύο παθολόγοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται και χρειάζονται τρεις συνολικά για την κάλυψη και των εφημεριών. Έλλειψη υπάρχει και στους χειρούργους, είναι δύο κι ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί”.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς με  το οποίο είναι ενοποιημένο  το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας, Θεόδωρος Ρεβενάκης, απαντώντας γραπτά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι:
-Στις 21-05-2019 προκηρύχθηκαν πέντε θέσεις επιμελητών Β΄(από μία Χειρουργικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ορθοπεδικής και Νεφρολογίας) για το Γ.Ν. Κιλκίς  και δύο  θέσεις επιμελητών Β΄ (Χειρουργικής και Παθολογίας) για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.
-Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης μια θέση επιμελητή Α΄ Παιδιατρικής  για το Γ.Ν. Κιλκίς που προκηρύχθηκε στις 26-03-2019.
-Παιδίατρος στη Γουμένισσα είχε να προσληφθεί από το 2012. Η παιδίατρος που υπηρετεί σήμερα στη Γουμένισσα προσλήφθηκε το 2017.
-Είναι θέμα ημερών η ανάληψη καθηκόντων νέου επιμελητή Β΄ Μαιευτήρα- Γυναικολόγου σύμφωνα με την Γ4α/Γ.Π. 29039/15-5-2019 απόφαση του υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 1059/10-6-2019 ΦΕΚ ( τεύχος Γ΄).
-Τη βαρύτητα και την κατανομή εξωτερικών ιατρείων και εφημεριών την καθορίζει η Διοίκηση των Ενοποιημένων Νοσοκομείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Την ενοποίηση του Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας την έκαναν άλλοι. Επίσης το 2012.
-Είναι ψεύδος ασύστολο ότι ο καρδιολόγος της Γουμένισσας εφημερεύει στο Κιλκίς.
-Η δυνατότητα μιας πρόσληψης μετά από κάθε αποχώρηση (1:1) που επετεύχθη μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, δίνει πλέον τη δυνατότητα επένδυσης στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι  απλά στην επιβίωση του συστήματος”.
Α.Φ.
 

Read previous post:
Από 15 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ

Από τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών η υποβολή αιτήσεων για τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Εξοικονόμηση...

Close