Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία - Τζων Κένεθ Γκαλμπραίθ

Σλοβενία-κορονοϊός: Η Τέχνη «εξερευνά» τον ψηφιακό κόσμο

 Μουσεία, γκαλερί και «πυρήνες» πολιτισμού σε όλη τη Σλοβενία παρουσιάζουν, μέσω του διαδικτύου, τις συλλογές και τα εκθέματά τους, αφού τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζονται για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτά.

   Τα περισσότερα μουσεία αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Εθνική Πινακοθήκη έχει περισσότερους από 17.000 ακόλουθους στο Facebook και κατέγραψε αύξηση 77% στις διαδικτυακές επισκέψεις στον ιστότοπό της από τις 16 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η παρουσίαση περίπου 600 έργων από τη μόνιμη συλλογή της αποδείχθηκε το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, σημειώνοντας αύξηση των επισκέψεων κατά 773%.

   Το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει ανακοινώσει αύξηση κατά περίπου 50% στις επισκέψεις των χρηστών στην ιστοσελίδα του και στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις 12 Απριλίου, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Σχεδόν 200 υπογραφές για μια “ευρωπαϊκή πράσινη ανάκαμψη” μετά την πανδημία

Υπουργοί, ευρωβουλευτές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δεξαμενές σκέψης, επικεφαλής επιχειρήσεων: γύρω στις 180 προσωπικότητες προτείνουν μια "ευρωπαϊκή συμμαχία για μια πράσινη...

Close