Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους, μέχρι τη στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από τη στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Σλοβενία: Ρουμάνοι εποχικοί εργάτες «επιστρατεύονται» για την συγκομιδή λυκίσκου

Ρουμάνους εποχικούς εργάτες για τη συγκομιδή λυκίσκου «επιστρατεύει» η Ένωση Καλλιεργητών Λυκίσκου της Σλοβενίας, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή παραγωγή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάνεζ Όσετ, στο πρακτορείο ειδήσεων STA.

Πέντε λεωφορεία με 193 Ρουμάνους εποχικούς εργάτες θα φθάσουν αύριο στη Σλοβενία, έπειτα από τις απαραίτητες άδειες που ελήφθησαν από τις Αρχές της χώρας. Οι εργάτες έχουν ιατρική βεβαίωση που πιστοποιεί ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και σε όλους θα δοθούν προστατευτικές μάσκες προσώπου και γάντια. Επίσης, όλοι θα τεθούν σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών και θα έχουν υγειονομική κάλυψη για διάστημα 45 ημερών.

Ο κ. Όσετ υπογράμμισε ότι για τη συγκομιδή του λυκίσκου χρειάζονται, σε ετήσια βάση, περίπου 800 έως 1.000 εποχικοί εργάτες. Τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τα κλειστά σύνορα προκαλούν δυσλειτουργία στην αγροτική δραστηριότητα, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβενίας επεξεργάζεται δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την κάλυψη των αναγκών σε εργατικό δυναμικό, στους κλάδους όπου καταγράφονται ελλείψεις. Το υπουργείο αναζητά φοιτητές, συνταξιούχους, εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς «τεχνικής ανεργίας» για να καλύψουν το κενό που καταγράφεται στο εργατικό δυναμικό το οποίο απασχολείται στον γεωργικό τομέα.

Ε.Σ.

Read previous post:
Με διανομή κατ’ οίκον τα συγγράμματα για τους φοιτητές

Μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών θα διανεμηθούν στους φοιτητές τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, όπως ενημέρωσε...

Close