Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως όταν ξέρεις κάτι, θα πρέπει κάτι να κάνεις γι’ αυτό. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

SL2: «Να πάψουν τα Σαββατοκύριακα (αλλά πλέον και οι καθημερινές μας) να οδηγούν συνανθρώπους μας στην εντατική»

9 Δεκεμβρίου, 2023

Κοινή πορεία απ΄ όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να παρθούν τ΄ απαραίτητα μέτρα για να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στο νοσοκομείο, ζητά με ανακοίνωσή της η Super League 2.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν μερικά 24ωρα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, επισημαίνει στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12) ότι ως συνεταιρισμός είναι υπέρμαχος σε κάθε μέτρο που θα κινηθεί προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της βίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Παρότι η Super League 2 καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την εξάλειψη φαινομένων βίας από τα γήπεδα της κατηγορίας μας και έχει καταφέρει να μην υπάρχουν κρούσματα και στη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο φόβος μιας ακόμη τραγωδίας στον ελληνικό αθλητισμό δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Με την ελπίδα να μην βιώσει η κοινωνία μας ακόμη μια τραγωδία και ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο περιθώριο του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ να κερδίσει τη μάχη που δίνει, οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται αρχικά στην οικογένειά του και εν συνεχεία στην ευθύνη που έχουμε όλοι μας προκειμένου να μετατρέψουμε ξανά τα ελληνικά γήπεδα σε χώρους ψυχαγωγίας.

Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει να μας κυριεύει ο φόβος. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να βρούμε λύσεις. Όσο επώδυνες κι αν είναι αυτές. Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας στον ελληνικό αθλητισμό, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να καθίσουν επιτέλους με ειλικρίνεια στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να πάψουν τα Σαββατοκύριακα (αλλά πλέον και οι καθημερινές μας) να οδηγούν συνανθρώπους μας στην εντατική κάποιου νοσοκομείου.

Είναι αυτονόητο ότι ως συνεταιρισμός θα είμαστε υπέρμαχοι οποιουδήποτε μέτρου κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν.»