Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας.

Σκωτία: Μία ψήφος θα κρίνει τη σεζόν

10 Απριλίου, 2020

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των συλλόγων των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών της Σκωτίας, με το αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό ίσως και μέχρι τον Μάιο!
Από τους 42 συλλόγους των τεσσάρων κατηγοριών (12+10+10+10) ψήφισαν οι 39 για το αν επιθυμούν πρόωρο τέλος στη σεζόν ή αν θέλουν να περιμένουν να ευνοήσουν οι συνθήκες – λόγω της πανδημίας του Covid-19 – ώστε να τελειώσει στο γήπεδο. Εκ των υστέρων, όμως, έγινε γνωστό πως η ψηφοφορία δεν είναι υποχρεωτικό να ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή (10/4), αλλά οι ομάδες έχουν δυνατότητα να ψηφίσουν εντός 28 ημερών.

Για να περάσει η πρόταση της σκωτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για άμεση λήξη της σεζόν 2019/20, απαιτούνται εννέα ψήφοι της Premier League (ψήφισαν 10 υπέρ – 1 κατά), οκτώ της Championship (7 υπέρ – 2 κατά) και 15 από τις κατηγορίες League One και League Two (16 υπέρ – 3 κατά). Απομένει, λοιπόν, ένας σύλλογος της Championship να αποφασίσει για το πώς θα ολοκληρωθεί η περίοδος.
Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική, Χιμπέρνιαν, Λίβινγκστον και Σεντ Μίρεν έγινε γνωστό πως τάχθηκαν υπέρ ενώ Ρέιντζερς και Χαρτς, κατά. Οι «καρδιές», αν ολοκληρωθεί άμεσα η σεζόν, υποβιβάζονται στην Championship.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Ισπανία: Η ομοσπονδία κατηγορεί την Ένωση Ποδοσφαιριστών για «κρυφή ατζέντα»

Στην...

Close