Οι πρίγκιπες και οι κυβερνήσεις είναι, μακράν, τα πιο επικίνδυνα στοιχεία σε μια κοινωνία. Niccolo Machiavelli, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Σκουρτόπουλος: «Τώρα υποχρεωτικά νίκη με Βουλγαρία»

27 Νοεμβρίου, 2020

Κοινή παραδοχή στις τάξεις της εθνικής ανδρών δεν ήταν άλλη, μετά την ήττα από τη Λετονία, πως οι Έλληνες διεθνείς δεν απέδωσαν όπως θα ήθελαν οι ίδιοι από τους εαυτούς τους. «Δεν παίξαμε σωστά» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, από το Σεράγεβο, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο σέντερ της εθνικής, Βασίλης Καββαδάς. Ακόμη πιο… αυστηρός φάνηκε στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραδεχόμενος: «Ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση από την πλευρά μας». Ο μόνος διασωθείς από την εθνική, ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσε το κέλευσμα ενόψει του αγώνα της Κυριακής (29/11, 19:00) με τη Βουλγαρία: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πρέπει να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι». 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε μετά την πρώτη ήττα σε τρεις αναμετρήσεις στην Ιστορία με τη Λετονία: «Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι. Δεν παίξαμε σωστά, δεν ήμασταν όσο σκληροί και συγκεντρωμένοι έπρεπε. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, αλλά ακόμη περισσότερο για τη Λετονία. Τους δώσαμε το δικαίωμα να παίξουν με αυτοπεποίθηση, να δημιουργήσουν, να σουτάρουν και να πάρουν 40 πόντους από λάθη δικά μας και επιθετικά ριμπάουντ».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πρόσθεσε: «Δεν έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε άλλο αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε μόνο μια ημέρα προετοιμασίας για το ματς με τη Βουλγαρία. Τώρα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι αυτό. Αύριο, είναι μια νέα ημέρα. Αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και να κρατήσουμε την πρώτη θέση, πρέπει να νικήσουμε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Ξέρουμε τι έγινε στον αγώνα με τη Λετονία, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

Ο Έλληνας διεθνής σέντερ Βασίλης Καββαδάς είπε από την πλευρά του: «Δεν παίξαμε καλά. Θα πρέπει να αποδώσουμε πολύ καλύτερα απέναντι στη Βουλγαρία για να νικήσουμε».

Ο έμπειρος διεθνής γκαρντ Βαγγέλης Μάντζαρης επισήμανε: «Ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση από την πλευρά μας. Παίξαμε πολύ κακή άμυνα στο πρώτο μέρος, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε λίγο περισσότερο στο δεύτερο μέρος, να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να παίξουμε καλύτερα μεθαύριο, ώστε να νικήσουμε στον αγώνα με τη Βουλγαρία».

Τέλος, ο Δημήτρης Αγραβάνης υπογράμμισε: «Σήμερα σεβαστήκαμε πάρα πολύ τους αντιπάλους μας. Υπήρξε ένα καθοριστικό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πρέπει να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ασπασία Βελονάκη