Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους. Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα παρά από την εξουσία. - David Brin

Σκοτία: Αναστολή δραστηριότητας μέχρι τις 10 Ιουνίου

9 Απριλίου, 2020

Οι ποδοσφαιρόφιλοι στη Σκοτία θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, καθώς ανεστάλη ως τις 10 Ιουνίου κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η αρχική απόφαση προέβλεπε για επανεκκίνηση της σεζόν – που είχε σταματήσει στις 13 Μαρτίου – στις 30 Απριλίου, ωστόσο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να παιχθεί για επιπλέον έξι εβδομάδες.
«Το μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σκοτίας, Ροντ Πέτρι. «Οι απαγορεύσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση προκειμένου να σωθούν ζωές, πρέπει να ακολουθηθούν. Επομένως, δεν υπάρχει καμία προοπτική να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, πολλών δε μάλλον να παιχθεί ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Σκοτίας».

Το απόγευμα της Παρασκευής (10/4, 17:00 τοπική ώρα), οι 42 σύλλογοι που αγωνίζονται σε Premier League, Championship, League One και League Two θα ψηφίσουν για το αν τα τρία τελευταία πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν άμεσα. Για τη μεγάλη κατηγορία, την Premier League, αποφασίστηκε να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθεί στα γήπεδα.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κρίνει πως δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν παιχνίδια, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί βάσει του μέσου όρου πόντων ανά αγώνα που έχουν οι ομάδες μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, καμία απόφαση δε θα παρθεί πριν τη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, στις 23 Απριλίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Read previous post:
“Μείνετε σπίτι, φάτε σοκολάτα”. Βέλγοι σεφ γιορτάζουν το Πάσχα παρά τον νέο κορονοϊό

Αποφασισμένοι ζαχαροπλάστες και σεφ από το Βέλγιο συνεχίζουν να παρασκευάζουν τις πασχαλινές λιχουδιές τους, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί...

Close