Το τι κάνεις σ΄αυτόν τον κόσμο δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι έχεις κάνει. Arthur Conan Doyle, 1859-1930, Άγγλος συγγραφέας

Σίλβια Γουέινστοκ, η 91χρονη Βασίλισσα της Τούρτας

25 Οκτωβρίου, 2021

Με σήμα-κατατεθέν τις λουλουδένιες τούρτες αλλά και την απίστευτη γεύση τους η θρυλική ζαχαροπλάστρια Σίλβια Γουέινστοκ, με τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά της, έχει αναδειχθεί ως η δυναμικότερη αυθεντία στον χώρο της. Πρόσφατα δημιούργησε την 6όροφη γαμήλια τούρτα της Τζένιφερ Γκέιτς και του Νάιελ Νασάρ. Η διοργανώτρια του γάμου τους, Marcy Blum μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram από την δεξίωση των νεόνυμφων αποκαλύπτοντας την εξαώροφη, στολισμένη με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα, τούρτα της Γουέινστοκ.
«Ποτέ δεν μετράμε τα λουλούδια σε μια τούρτα … μάλλον, προσθέτουμε, και προσθέτουμε, και προσθέτουμε μέχρι να χορτάσει το μάτι. Αυτά μπορεί να είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες», δήλωσε η ίδια στο «InStyle». «Είναι όλα χειροποίητα. Για 100 ζαχαρένια τριαντάφυλλα απαιτείται 40ωρη εργασία». 
Στην καριέρα της έχει δημιουργήσει περίτεχνες τούρτες γάμου από την Όπρα Γουίνφρεϊ, την οικογένεια Κένεντι, Kλίντον μέχρι τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.
Απανωτές στρώσεις από παντεσπάνι και πλούσια αφράτη βουτυρόκρεμα, δημιουργούν πολυόροφες τούρτες διακοσμημένες με χειροποίητα ζαχαρωτά λουλούδια, τα οποία ανταγωνίζονται τα αληθινά. Το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες της στο «forbesLife», ψήνεται 4 με 8 ώρες πριν την εκδήλωση και για την διακόσμησή τους σε κάποιες από αυτές χρειάστηκε  αρχιτεκτονική μελέτη. 
Πάντα στη βάση της τούρτας τοποθετείται διακριτικά η προσωπική της «υπογραφή», η αλλιώς ένα κομμάτι λευκής σοκολάτας όπου πάνω είναι ζωγραφισμένα τα στρογγυλά, μαύρα γυαλιά  που φορά.
Δασκάλα στο επάγγελμα και μητέρα τριών κοριτσιών, έμαθε μόνη της να φτιάχνει γλυκά στην εξοχική της κατοικία κυρίως για την οικογένεια της, σύμφωνα με το «the Times of Islael». Η τυχαία γνωριμία της με τον Γάλλο σεφ Αντρέ Σολτνέρ και η αγάπη της στην κατασκευή ζαχαρωτών λουλουδιών της έδωσαν το κίνητρο να ανοίξει την πρώτη της επιχείρηση μετά από μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Μάλιστα στη διάρκεια της ασθένειας και της ανάρρωσής της, έμαθε πώς να φτιάχνει αυτά τα «ζωντανά λουλούδια» από τη ζάχαρη. Το περιοδικό «Bon Appétit» της έχει αποδώσει τον τίτλο ο «Leonardo da Vinci των cakes».
Το 2016, η Σίλβια Γουέινστοκ δήλωσε ότι αποσύρεται από την πλήρη απασχόληση και επικεντρώνει την προσοχή της στην διδασκαλία των τεχνικών της σε αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες σε όλη τη χώρα.