Το ρίσκο πηγάζει από την άγνοια του τί κάνετε - Warren Buffett

Σίλβερ: «Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του γονατίσματος όταν παρουσιαστεί»

30 Ιουνίου, 2020

Ένας μακροχρόνιος κανόνας του ΝΒΑ, που απαιτεί από τους παίκτες να στέκονται προσοχή κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των Εθνικών ύμνων των ΗΠΑ και του Καναδά, μπορεί να αμφισβητηθεί τον επόμενο μήνα στο Ορλάντο, κατά την επανεκκίνηση του ΝΒΑ.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, σε δηλώσεις του κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το πώς θα προσεγγίσει το πρωτάθλημα περιπτώσεις που οι παίκτες θα γονατίζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου, πριν από κάθε παιχνίδι, και κατά πόσο επιτρέπεται κάτι τέτοιο…

«Και πάλι, δεν νιώθω άνετα με τη λέξη “επιτρέπεται”», είπε ο Σίλβερ, προσθέτοντας: «Νομίζω, ξέρετε, είχαμε έναν κανόνα για τα βιβλία μας που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Προηγείται ακόμη και της θητείας του Ντέιβιντ Στερν ως κομισάριος. Αυτό απαιτεί από τους παίκτες να παραμείνουν σε μια γραμμή, σε θέση προσοχής κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου. Κατανοώ επίσης τον ρόλο της διαμαρτυρίας και νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση όταν παρουσιαστεί». 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στις 19 Ιουνίου, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, είχε υπογραμμίσει ότι ελπίζει οι παίκτες να γονατίσουν κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου ως μορφή αναγνώρισης ότι το NBA θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φυλετικής ανισότητας και της αστυνομικής βίας, μεταξύ άλλων κοινωνικών ανησυχιών.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Κρατά τον Μκιταριάν και του χρόνου η Ρόμα

Η Ρόμα κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία για να διατηρήσει στο δυναμικό της τον μέσο της Άρσεναλ, Χένρικ Μκιταριάν (και) για...

Close