Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους γνώμη αλλά όχι τα δικά τους δεδομένα. Daniel Patrick Moynihan, 1927-2003, Αμερικανός Γερουσιαστής.

Σήμερα η κηδεία του Αντώνη Πεκλάρη

20 Απριλίου, 2018

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Αντώνη Πεκλάρη, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατίθενται υπέρ του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» (ΙΒΑΝ GR8901722280005228003063410).

Στην αιτιολογία είναι καλό οι καταθέτες να σημειώνουν και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ο Αντώνης Πεκλάρης πέθανε χθες, σε ηλικία 81 ετών. Ο Αντώνης Πεκλάρης ένα από τα ιστορικά μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), σφράγισε με την επαγγελματική διαδρομή του τη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη.
“Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας στερείται έναν από τους εμβληματικούς εκπροσώπους του, και μια νεότερη, αλλά όχι πια νέα, γενιά συναδέλφων χάνει ένα ιστορικό και φωτεινό σημείο αναφοράς στο επαγγελματικό παρελθόν της” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.
Ο Αντώνης Πεκλάρης γεννήθηκε το 1937 στην Άνω Βροντού Σερρών, άρχισε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τις εφημερίδες “Δράσις” και “Ελεύθερος Λαός”, ενώ από το 1963 έως το 1992 εργάστηκε στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”. Από το 1983 διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας και “κατά κοινή ομολογία υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια η ‘αθόρυβη ψυχή’ της, διαμορφώνοντας, από κάθε θέση που κλήθηκε να την υπηρετήσει την ταυτότητα ενός φύλλου που κυριάρχησε στην Ενημέρωση και χαρακτήρισε την εποχή του”. Εργάστηκε επίσης ως ανταποκριτής στην εφημερίδα “Ομάδα”, καθώς και στις εφημερίδες “Τα Νέα” και “Το Βήμα”.
“Το ήθος και η εργατικότητά του, η ευρύτητα της αντίληψής του και η ακεραιότητά του ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώθηκαν στα δημοσιογραφικά δημιουργήματά του, από τις αθλητικές ανταποκρίσεις ως τα πρωτοσέλιδα και την πολιτική αρθρογραφία σε ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Τα ίδια χαρακτήριζαν και τη σχέση του με τους συναδέλφους, όπως και τη συνδικαλιστική δράση του” υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
“Τηλεοπτική πραγματικότητα & πολιτισμός: Όψεις -Στρεβλώσεις -Ανισότητες”, ημερίδα δημόσιου διαλόγου σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα δημόσιου διαλόγου με θέμα "Τηλεοπτική πραγματικότητα & πολιτισμός: Όψεις -Στρεβλώσεις -Ανισότητες" θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη,...

Close