Παρά τις προειδοποιήσεις, τίποτα το ουσιαστικό δεν γίνεται, μέχρι η υπάρχουσα κατάσταση να γίνει πιο οδυνηρή από την επιβεβλημένη αλλαγή. Laurence J Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας & εκπαιδευτικός

Σημαντική η εταιρική κοινωνική ευθύνη, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη διοργάνωση Ka-Business

12 Δεκεμβρίου, 2019

Σημαντική είναι η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται και προσφέρεται στο κοινωνικό σύνολο από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διοργάνωση Ka-Business με θέμα «Κοινωνική ευθύνη και επιχειρηματικότητα».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι την εποχή των μνημονίων, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

«Η αυτοδιοίκηση σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής» είπε ο κ. Ζέρβας, υπενθυμίζοντας το έργο της πρώην αντιδημάρχου Κ. Γούλα που είχε υπό την εποπτεία της τον συγκεκριμένο τομέα στον δήμο και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο οι δήμοι, είναι και η Εκκλησία που δίνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό συσσιτίων κάθε μέρα». 

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτά βρίσκονται πίσω μας. Η καινούργια δεκαετία θα ξεκινήσει με περισσότερη αισιοδοξία και προοπτική να έχουμε καλύτερες μέρες» συνέχισε ο δήμαρχος. «Αλλά απ’ την άλλη πλευρά, η περίοδος που πέρασε μας έχει κληροδοτήσει ένα μεγάλο όγκο δυσκολιών και η μεγαλύτερη από αυτές είναι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η προσπάθεια της διοργάνωσης, που αναδεικνύει το «πώς μπορεί το επιχειρείν να στρέψει το βλέμμα του στους αναξιοπαθούντες». Παρά ταύτα, «πρέπει να έχουμε πάντα το βλέμμα στραμμένο μπροστά στην ανάπτυξη. Η Θεσσαλονίκη έχει την ιδανική θέση, το ιδανικό μέγεθος τους ιδανικούς ανθρώπους, απλώς χρειάζεται πάντα πολύ δουλειά. Η Θεσσαλονίκη και η περιοχή της Κ. Μακεδονίας υπήρξε πάντα κοιτίδα καινοτομίας, πρωτοπορίας, δημιουργικότητας, έχουμε μείνει λίγο πίσω τα τελευταία χρόνια, αλλά στο χέρι μας είναι να γίνουμε καλύτεροι». 

Ο δήμαρχος συνεχάρη και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για την «εξαιρετική δουλειά» τους, τονίζοντας πόσο κοντά είναι στα προβλήματα των πολιτών, και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν σε αυτήν την  προσπάθεια. 

Η δημοσιογράφος και συντονίστρια της διοργάνωσης Ραλλιώ Λεπίδου, παρέδωσε στον δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κατάλογο με τα σημεία όπου έχουν συλλεχθεί με πρωτοβουλία του Ka-Business, είδη πρώτης ανάγκης από εταιρείες, προκειμένου να βοηθηθούν 500 άπορες οικογένειες της πόλης.

Φ.Γ.

Read previous post:
Μαρινάκης: «Συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Close