Εκείνοι που μπορούν να χειρίζονται κρυφά τις υποθέσεις ενός κράτους το έχουν υπό την απόλυτη εξουσία τους. Baruch Spinoza, 1632-1677, Ολλανδός φιλόσοφος

«Σημαντική απουσία ο Ντε Γιόνγκ»

26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ της Μπαρτσελόνα δεν θα επιστρέψει στη δράση παρά μόνο μετά την επόμενη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, αφού τραυματίστηκε στον αστράγαλο το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο προπονητής Τσάβι.

Ο 26χρονος Ολλανδός μέσος δεν είχε χάσει λεπτό στους αγώνες της Μπαρτσελόνα στη LaLiga αυτή τη σεζόν, προτού αντικατασταθεί στο πρώτο ημίχρονο εναντίον της Θέλτα το Σάββατο.

«Θα είναι μια σημαντική απουσία για εμάς», είπε ο Τσάβι στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα. «Ο Φρένκι είναι θεμελιώδης για το πώς παίζουμε, ειδικά δεδομένης της εξαιρετικής φόρμας που βρισκόταν.

Σχετικά με το χρονικό πλαίσιο του τραυματισμού του, θα εξαρτηθεί πραγματικά από αυτόν, αλλά θα πρέπει να αξιολογήσουμε πώς νιώθει μετά το επόμενο διεθνές διάλειμμα (τον Οκτώβριο).»

Η Μπαρτσελόνα επισκέπτεται τη Μαγιόρκα την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια υποδέχεται τη Σεβίλλη και ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Πόρτο (4 Οκτωβρίου) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. 

Ο Τσάβι είπε ότι θα πρέπει να αλλάξει την ομάδα του για τους επόμενους αγώνες, με τον μέσο Πέδρι να έχει επίσης τραυματισθεί στον μηρό.

«Θα κάνουμε αλλαγές, όχι μόνο για το Champions League, αλλά και για το επόμενο παιχνίδι της LaLiga», πρόσθεσε. «Θα υπάρχουν κατά μέσο όρο δύο ή τρεις παίκτες που θα εναλλάσσονται σε κάθε παιχνίδι, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε τους τραυματισμούς».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ