Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις. Groucho Marx, 1890-1977, Αμερικανός κωμικός

Σερβία-κορονοϊός: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ

Πακέτο μέτρων για την στήριξη της οικονομίας, ύψους 5,1 δισ ευρώ, υιοθέτησε η σερβική κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Σίνισα Μάλι ανακοινώνοντας τα μέτρα ανέφερε ότι αφορούν κυρίως το ιδιωτικό τομέα με δεδομένο ότι -όπως είπε- στο δημόσιο δεν θα γίνουν απολύσεις ούτε θα υπάρξει μείωση των μισθών.

Ο κ. Μάλι υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους που πλήττονται άμεσα από την κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αναστέλλεται η πληρωμή των φόρων και εργοδοτικών εισφορών για όλες τις επιχειρήσεις για το διάστημα που διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι υποχρεώσεις αυτές θα αρχίσουν να αποπληρώνονται τον Ιανουάριο του 2021, σε 24 δόσεις. Το κράτος θα χρηματοδοτήσει μέρος της μισθοδοσίας, για τρεις μήνες, των εργαζομένων στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις παρέχοντας μηνιαίως ένα ποσό στο ύψος του κατώτερου βασικού μισθού (270 ευρώ καθαρά). Το μέτρο αυτό θα ισχύσει και γι αυτούς που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας μετά την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα. Συνολικά θα επωφεληθούν 900.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται σ αυτό τον κλάδο της οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός. Επίσης, συμπλήρωσε, θα διατεθούν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλιστεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων αμέσως μετά την πάροδο της κρίσης, όπου το κράτος θα είναι εγγυητής για τα επιχειρηματικά δάνεια των τραπεζών και θα διασφαλίζει την διατήρηση πολύ χαμηλού επιτοκίου.

Ο Σίνισα Μάλι ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των οικονομικών μέτρων ανακοίνωσε ότι μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλοι οι ενήλικες πολίτες της Σερβίας θα λάβουν εφάπαξ χρηματικό βοήθημα 12.000 δηναρίων (100 ευρώ).

Ν. Πέλπας

Read previous post:
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Έκτακτο bonus 5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους

Στην διάθεση έκτακτης παροχής ύψους 5 εκατ. ευρώ στoυς εργαζομένους της προχώρησε η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Close