Το πιο θλιβερό στη ζωή αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συγκεντρώνει γνώση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η κοινωνία αποκτά σοφία. - Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Σεπτέμβριος στο Ίδρυμα Ευγενίδου

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου θα παρουσιάσει στο κοινό βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς επίσης σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου.

Η παρουσίαση θα γίνει από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου», μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει προγραμματίσει και μια σειρά άλλων παράλληλων συνοδευτικών δράσεων όπως:

– Πλανηταριακές παραστάσεις που συνδέονται με το κεντρικό θέμα.

– Επιμορφωτικά εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab και στην Βιβλιοθήκη.

– Διαλέξεις, αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και

– Εργαστήρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος STEM for Youth που υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, αλλά (πλην της επίσκεψης στην ανοικτή συλλογή) είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ημέρας της δράσης.

Η έκθεση βιβλίων με θέμα «Εξερεύνηση του Διαστήματος» θα έχει το εξής ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή: 08:30-20:00, Σάββατο και Δευτέρα: 08:30-15:30 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου).

Παράλληλα, θα γίνονται αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα www.eef.edu.gr.

 

Read previous post:
«Ανακαλύπτω το σύμπαν, κατανοώ τον κόσμο» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Για μια ακόμη χρονιά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) θα διοργανώσει και φέτος ένα κύκλο σεμιναρίων Αστρονομίας για παιδιά και...

Close