Το ταλέντο αρχίζει τα ωραία έργα, αλλά μόνο η δουλειά τα ολοκληρώνει. Joseph Joubert, 1754-1824, Γάλλος γνωμικογράφος

Σεμινάριο για τις εξαφανίσεις παιδιών

22 Οκτωβρίου, 2019

Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί εξαφανίζεται; Και τι πρέπει να πει ένας γονιός στο παιδί του για την προστασία του;  Απαντήσεις στην ερώτηση αυτή και σε άλλες σχετικές με τις εξαφανίσεις παιδιών θα δώσει ο ψυχολόγος Δημήτρης Μπουρσινός από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Συντονιστής του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Μαθητών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, ενημερώνοντας τους γονείς για το σοβαρό αυτό θέμα, στο δωρεάν σεμινάριο του infokids.gr με τίτλο «Εξαφανίσεις παιδιών: Μύθοι και αλήθειες», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 12.00-14.00 στα Public Συντάγματος. 

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με την αφήγηση του παραμυθιού «Ο δρόμος για το σπίτι». Στη συνέχεια, ο κ. Μπουρσινός θα μιλήσει για την αξία του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων (AMBER ALERT). 
Θα δώσει επίσης συμβουλές στους γονείς για το πώς μπορούν οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να αποφύγουν μια ενδεχόμενη αρπαγή. 
Στο τέλος του σεμιναρίου, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους για το θέμα. 

Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.gle/HgMUAu5XAQ5cUCQr9 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες, με βασικό στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους, που πιθανά να αντιμετωπίσει ένα παιδί.

Ο Δημήτρης Μπουρσινός από το 2018 ως και σήμερα εργάζεται στον Οργανισμό  πραγματοποιώντας καθημερινά από τη θέση του Συντονιστή του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων ομιλίες και παρεμβάσεις σε μαθητές και γονείς.  

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

Read previous post:
Η ημέρα που γεννήθηκε η «Μαύρη Αράχνη» Λεβ Γιασίν

    Μία ημέρα σαν σήμερα πριν ενενήντα χρόνια, στις 22 Οκτωβρίου 1929, γεννήθηκε στη Μόσχα, ο Λεβ Γιασίν.

Close