Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

Σε «Van Halen Avenue» μετονομάστηκε σταθμός του μετρό της Νέας Υόρκης

19 Οκτωβρίου, 2020

Μια ασυνήθιστη τάση επικρατεί στους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια. Να τους μετατρέπουν σε μνημεία προς τιμήν μεγάλων μουσικών που πέθαναν. Κι αυτό γίνεται είτε επίσημα είτε όχι. Η αρχή έγινε από το Spotify όταν μετέτρεψε τους σταθμούς «Union Square» και «Broadway-Lafayette» σε περίτεχνα μνημεία για τον Πρινς και τον Ντέιβιντ Μπόουι αντίστοιχα. Αργότερα, ο σταθμός «Franklin Avenue» στο Μπρούκλιν μετονομάστηκε, ανεπίσημα, σε «Aretha Franklin Avenue».
 
Αυτή τη φορά, ο καλλιτέχνης δρόμου της Νέας Υόρκης Adrian Wilson έχει μετονομάσει τον σταθμό «Van Siclen Avenue» του Μπρούκλιν σε «Van Halen Avenue», προς τιμήν του μουσικού Έντι Βαν Άλεν, ο οποίος πέθανε στις 6 Οκτωβρίου.
 
Ο Wilson, κατασκεύασε μία αυτοκόλλητη επιφάνεια παρόμοια με τα πλακάκια που καλύπτουν τον τοίχο του σταθμού στο σημείο που αναγράφεται το όνομα του, και κάλυψε το σημείο αυτό με το δικό του δημιούργημα.