Οι άνθρωποι είναι συντηρητικοί ως προς αυτό που κατέχουν και επαναστάτες ως προς αυτό που κατέχουν οι άλλοι - Malcolm de Chazal

Σε ψηφοφορία θα αποφασίσει το CDU τη θέση του για το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση

26 Νοεμβρίου, 2018

Σε ψηφοφορία στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τον Δεκέμβριο, θα τεθεί το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου. Το σχετικό αίτημα υπεβλήθη δημοσίως από τον υπουργό Υγείας και υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, Γενς Σπαν.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι εφημερίδες του «Redaktionsnetzwerk Deutschland», το προεδρείο του CDU αποφάσισε ψηφίσει για την θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Αμβούργο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη και τα ηγετικά εκείνα στελέχη τα οποία εξέφραζαν αρχικά επιφυλάξεις, δέχθηκαν τελικά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας για το σύμφωνο, το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί επισήμως λίγες ημέρες μετά, στην Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρόκο.

Όπως επισήμαναν μεταξύ άλλων οι επικριτές του συμφώνου, οι πρόνοιές του δεν έχουν επαρκώς εξηγηθεί στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να δίδεται στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) έδαφος για παραπληροφόρηση και λαϊκιστική πολιτική.

Η ίδια η Καγκελάριος Μέρκελ πάντως, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, υπερασπίστηκε το σύμφωνο, το οποίο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει να οργανωθεί καλύτερα η προσφυγική και μεταναστευτική κίνηση. Κατά του Συμφώνου έχουν στο μεταξύ εκφραστεί οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Σλοβακία.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Σ. Φάμελλος: Στους καταναλωτές, μέσω ανταποδοτικών μέτρων, τα έσοδα από τις πλαστικές σακούλες

Η χρήση λεπτής πλαστικής σακούλας έχει μειωθεί από τις 300 πλαστικές σακούλες ανά άτομο ετησίως σε λίγο πάνω από 100,...

Close