Αν η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων μας διδάσκει κάτι, είναι ότι η ειρήνη δεν είναι επακόλουθο του αφοπλισμού, ο αφοπλισμός είναι επακόλουθο της ειρήνης. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Σε πορτοκαλί απόχρωση φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο

25 Νοεμβρίου, 2020

   Στην απόχρωση του πορτοκαλί χρώματος φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στο θέμα της καταπολέμησης της βίας εις βάρος των γυναικών.

   Την πρωτοβουλία για τη φωταγώγηση ανέλαβε το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος.

   “Η βία που εξακολουθεί να ασκείται στις ημέρες μας εις βάρος της γυναίκας, υπονομεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα της. Καταπατά την αξιοπρέπεια της, ακυρώνει την αρχή της ισότητας, προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση και τη σύγχρονη κοινωνία”, επισημαίνει ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και προσθέτει:  
 
“Θα περίμενε κανείς οτι εν έτει 2020 δεν θα χρειαζόταν να συζητούμε για το αυτονόητο, γι΄αυτό είναι λυπηρό στον 21ο αιώνα να υπάρχουν ακόμα γυναίκες οι οποίες υφίστανται σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία.  
 
Ως κοινωνία καλούμαστε να εμπεδώσουμε ότι η βία κατά των γυναικών συνιστά έγκλημα και ως τέτοιο πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται. Λογικές και αντιλήψεις που υποβιβάζουν, απαξιώνουν και αντικειμενοποιούν τις γυναίκες, δεν έχουν θέση στο κοινωνικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον”. 
 
Ν.Ρ.