Ο πολιτικός εξτρεμισμός περιέχει δύο συστατικά: μια υπερβολική απλοϊκή αντίληψη των αιτιών για τα παγκόσμια προβλήματα και μια πεποίθηση ότι υπάρχουν κάποιοι άγνωστοι κακοί από όλα αυτά -  John W. Garder

Σε πλειστηριασμό η Porsche που οδηγούσε ο Μαραντόνα

2 Μάρτιος, 2021

Μία Porsche που ανήκε στον μεγάλο ποδοσφαιρικό «θρύλο» της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια της τελευταίας, «ξεχασμένης» σεζόν του στην Ευρώπη, θα βγει σε πλειστηριασμό αυτήν την εβδομάδα στο Βέλγιο.

Ο Μαραντόνα οδηγούσε τη συγκεκριμένη, ασημένια Porsche 911 του 1992 πηγαίνοντας στις προπονήσεις και στους αγώνες, όταν αγωνιζόταν στην ισπανική Σεβίλλη την σεζόν 1992/93, την τελευταία του στην Ευρώπη, μετά την απαγόρευση 15 μηνών που του επιβλήθηκε έπειτα από την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του.

«Παραδόθηκε ολοκαίνουργια στον “El Diego” και γι’ αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε πιθανότατα να αξίζει το διπλάσιο ή το τριπλάσιο της τιμής ενός τυπικού αυτοκινήτου» τόνισε στο Reuters ο Γκρέγκορι Τούιτενς, ειδικός αυτοκινήτων στον βελγικό οίκο δημοπρασιών «Bonhams».

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διαρκέσει από την Τετάρτη (03/03) έως τις 10 Μαρτίου. Η εκτίμηση της αρχικής τιμής ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, όμως ο Τούιτενς εκτιμάει πως μπορεί να ανέβει σε πολύ υψηλά νούμερα η πώληση της εν λόγω Porsche.

«Σίγουρα θα προσελκύσει όχι μόνο τους συλλέκτες αυτοκινήτων, αλλά και τους οπαδούς του ποδοσφαίρου και μόνο τους ανθρώπους που αγαπούσαν το άτομο, τον “ θεό” ου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα».

Οδηγώντας το το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο «θρυλικός» άσος της Αργεντινής, είχε γίνει πρωτοσέλιδο εκείνη τη σεζόν, όταν τον σταμάτησε η αστυνομία, διότι είχε περάσει ένα κόκκινο φανάρι, αναπτύσσοντας ταχύτητα 180 χλμ/ώρα στο κέντρο της πόλης.

Το αυτοκίνητο πέρασε για 20 χρόνια στην ιδιοκτησία ενός Ισπανού συλλέκτη απ’ τη Μαγιόρκα, κι ενώ στη συνέχεια αποκτήθηκε από Γάλλους συλλέκτες, φτάνοντας στη δημοπρασία με το κοντέρ του στα 120.000 χλμ.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ