Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου. Louis Gabriel de Bonald, 1754-1840, Γάλλος στοχαστής

Σε κτίριο της ΔΕΘ άστεγοι χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών

3 Απριλίου, 2020

Άστεγοι χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών ή μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων από τις εξαρτήσεις φιλοξενούνται, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών(ΟΚΑΝΑ), σε κτίριο εντός του χώρου του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου Θεσσαλονίκης. Ηδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ, φιλοξενούνται 14 άτομα από τα οποία τα 6 παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα στο οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης συνέβαλε παρέχοντας το χώρο, τη σίτιση και προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας και ο ΟΚΑΝΑ το συντονισμό και τη φροντίδα των φιλοξενούμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ διευκρινίζεται ότι παρέχεται εικοσιτετράωρη στέγαση, φαγητό και υποστήριξη και συντονισμός από ομάδα που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και τέσσερις ειδικούς θεραπευτές.

«Σημαντικό»σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ είναι «ότι κατά την παραμονή τους, η οποία θα διαρκέσει όσο βρίσκονται σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (προληπτική θερμομέτρηση, χρήση αντισηπτικών και άλλων υλικών, εφαρμογή οδηγιών, απαγόρευση οποιουδήποτε είδους χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών)».