Η απόρριψη της ξένης κουλτούρας είναι ένδειξη βαρβαρότητας, ενώ η κατανόηση της ξένης βαρβαρότητας είναι ένδειξη κουλτούρας. Εβγκένι Κασέγιεφ, Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η Ζίλινα

Η επτά φορές πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Ζίλινα, αναμένεται να μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η αναστολή του πρωταθλήματος, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

    Η Ζίλινα, ένας από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους στη Σλοβακία, έχει ήδη τερματίσει τις συμβάσεις 17 ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τις υψηλότερες αποδοχές και εκείνων των οποίων τα συμβόλαια λήγουν εφέτος.

    Το σωματείο ζήτησε από τους παίκτες να δεχθούν και μείωση κατά 80%, αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.

    «Η πρόταση ήταν να μειωθούν οι μισθοί μας κατά 80%, κάτι που ήταν πολύ», έγραψε στο Facebook ο τερματοφύλακας Ντομινίκ Όλετς, προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί μια περικοπή, αλλά όχι τόσο υψηλή όσο αυτή που προτάθηκε.

    Η Ζίλινα εξήγησε την κίνηση, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός τους για το 2020 βασίζεται αποκλειστικά στην πώληση παικτών.

    «Σήμερα, αυτό το ποσό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κοντά στο μηδέν. Όσον αφορά τη δικαιοσύνη και την αφοσίωση στο σύλλογο, η Ζίλινα τη θεωρεί (την άρνηση των παικτών) απολύτως άδικη», όπως ανάφερε ανακοίνωση του συλλόγου, προσθέτοντας ότι μπορεί να οδηγηθεί σε εκκαθάριση λόγω της τρέχουσας κατάστασης.
    
    Ωστόσο, η διοίκηση της Ζίλινα είναι πρόθυμη να ολοκληρώσει τη σεζόν -αν τελικά αρχίσει κάποια στιγμή- στηριζόμενη σε νέους «που έχουν δείξει προθυμία και αλληλεγγύη».

    «Μια νομική ανάλυση της ισχύουσας νομοθεσίας δείχνει ότι το καθεστώς της υπό εκκαθάριση εταιρείας δεν περιορίζει τις δραστηριότητές της», γνωστοποίησε ο σύλλογος.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Read previous post:
Covid-19: Τουλάχιστον 1,1 εκατ. εργαζόμενοι επηρεάζονται από το κλείσιμο των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη

Η κρίση του νέου κορονοϊού και το κλείσιμο εργοστασίων είχαν επιπτώσεις σε τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο Ευρωπαίους που εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία,...

Close