Οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Είκοσι χρόνια πριν, χρειάζονταν δυο άνθρωποι για να κουβαλήσουν ψώνια αξίας είκοσι δολαρίων. Σήμερα, και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να το κάνει. Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από σήμερα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Κρήτη

2 Ιουλίου, 2018

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται από σήμερα τα δύο Πυροσβεστικά ελικόπτερα μεσαίου τύπου «Kamov» που θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη Γιάννης Μαραγκάκης, «είναι δύο εναέρια μέσα με μεγάλη επιχειρησιακή δυνατότητα, που ταιριάζουν με το ανάγλυφο της περιοχής και η συνδρομή τους σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών αναμένεται να είναι καθοριστική».

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα μπορούν να μεταφέρουν νερό βάρους περίπου 4 τόνων με τους ειδικούς κάδους, έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν από κοινού, ενώ από την στιγμή που θα δοθεί εντολή για την ενεργοποίηση τους είναι στον αέρα σε περίπου 20 λεπτά. Τα «Kamov» έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού με νερό από παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ η επιχειρησιακή τους δυνατότητα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού με ακρίβεια και ασφάλεια ακόμα και σε περίπτωση ισχυρών ανέμων.

«Υπάρχει ο αντιπυρικός σχεδιασμός για την Κρήτη, το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα υπάρχει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά ζητάμε και τη συνδρομή των πολιτών στην προσπάθεια για περιορισμό του φαινομένου της εκδήλωσης πυρκαγιών», τονίζει ο κ. Μαραγκάκης. Παράλληλα, θυμίζει ότι πλέον οι κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για όσους θεωρηθούν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών είναι πολύ αυστηρές.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Ενημερωτική ημερίδα για τo Κτηματολόγιο από τον δήμο Δέλτα

Ενημερωτική ημερίδα για την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου στις Δημοτικές Κοινότητες Σίνδου, Χαλάστρας, Καλοχωρίου, Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων, θα πραγματοποιηθεί...

Close