Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου. Lawrence Durrell, 1912-1990, Βρετανός συγγραφέας

Σε εμπόδια “σκοντάφει” η τοποθέτηση του γλυπτού “Φεγγαράκι στην Ακτή” εντός του Θερμαϊκού

21 Ιουνίου, 2017

Σε συνεχή εμπόδια φαίνεται πως “σκοντάφτει”, λόγω της γραφειοκρατίας, η τοποθέτηση του γλυπτού “Φεγγαράκι στην Ακτή”, του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη, εντός του Θερμαϊκού Κόλπου.

Μετά την επιστολή της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, που ζητούσε τη φωτοσήμανση του γλυπτού, έφτασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης νέο έγγραφο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας ? Θράκης που “φρενάρει” ακόμη περισσότερο την τοποθέτηση του συγκεκριμένου έργου.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ? ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”, η τοποθέτηση του γλυπτού είναι μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. “Η κατάσταση της ατέρμονης γραφειοκρατίας είναι ασύλληπτη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Είμαστε σε καθεστώς πλήρους ασφυξίας ως Αυτοδιοίκηση σε όλα τα πεδία”, είπε ο κ.Παππάς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας ? Θράκης ζητά τη θεώρηση της στατικής μελέτης του γλυπτού από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενάμισι χρόνο μετά την απόφαση να τοποθετηθεί στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Α.Καρυπίδου

Read previous post:
Στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης για την παραπομπή σε δίκη των μελών του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε αίτηση με την οποία ζητείτε να ασκηθεί αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών...

Close