Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Antoin de Saint-Exupéry, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Σε εξέλιξη η υποβολή στοιχείων λογαριασμών κατοίκων αλλοδαπής από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην ΑΑΔΕ

14 Ιούνιος, 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής, από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας προς την ΑΑΔΕ, στοιχείων χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούν φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής (κάτοικοι ή πολίτες, στην περίπτωση των ΗΠΑ), στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και ευρέος δικτύου δικαιοδοσιών (κράτη-μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες).

Πρόκειται για τη διαδικασία εφαρμογής των νομοθετικών διατάξεων και των σχετικών κανονιστικών πράξεων, όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά το προηγούμενο έτος διενεργήθηκε επιτυχώς από την ΑΑΔΕ η πρώτη ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών με όσες δικαιοδοσίες είχαν τεθεί σε ισχύ και εφαρμογή από το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Η διαδικασία, η οποία υλοποιείται υπό αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας των πληροφοριών και διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου 2018, στην περίπτωση κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών (πλην των ΗΠΑ) και έως τις 20 Ιουνίου 2018 στην περίπτωση των ΗΠΑ.

Read previous post:
Η χαρά του παιδιού

analitis.gr

Close