Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία. ~John Kenneth Galbraith | (Καναδός οικονομολόγος )

Σε απολύσεις 124 ατόμων προχώρησε η FA

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.A.) της Αγγλίας υποφέρει από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού. Η F.A. αναγκάστηκε να απολύσει 124 άτομα – το 15% του εργατικού δυναμικού – ως αποτέλεσμα των εκτιμώμενων απωλειών μεταξύ 100 και 150 εκατομμυρίων λιρών το 2020, λόγω της κρίσης που έφερε η Covid-19.

Οι απώλειες θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 300 εκατομμύρια λίρες, εάν οι θεατές αποκλειστούν από τους αγώνες στο Γουέμπλεϊ μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα. Από την άλλη, η F.A. θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε δάνειο 200 εκατομμυρίων, μεταξύ δημόσιων κι εμπορικών συνδρομών, εκμεταλλευόμενη το διάταγμα Covid-19 που της επιτρέπει να επωφεληθεί από πολύ χαμηλό επιτόκιο (0,5%).

«Η οικονομική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντική. Έχουμε χάσει όλα τα έσοδα από τις εκδηλώσεις του Γουέμπλεϊ από τον Μάρτιο κι όλες τις άλλες μελλοντικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες τον Αύγουστο κι αγώνες NFL τον Οκτώβριο. Τα έσοδά μας, όσον αφορά τη φιλοξενία από το Γουέμπλεϊ, που συνήθως είναι περίπου 35 εκατομμύρια ετησίως, έχουν μειωθεί εντελώς και πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουμε», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Μαρκ Μπούλινγχαμ.

«Επιπλέον, πολλοί από τους χορηγούς και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μας έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και, με τη σειρά τους, δεν μπορούν να παραδώσουν το αναμενόμενο περιεχόμενο. Αυτό μεταφράζεται σε οικονομική πίεση για εμάς, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να πληρώσουμε αποζημίωση, για παράδειγμα σε περίπτωση ακύρωσης των γεγονότων», πρόσθεσε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
ΙΣΑ: Οδηγίες για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών

Tις απόψεις της για την υγειονομική θωράκιση της χώρας μας και τη δημιουργία φράγματος απέναντι στη διασπορά του κορονοϊού κατέθεσε...

Close