Οι επιχειρήσεις είναι ένα παιχνίδι και τα κέρδη είναι ο τρόπος που μετράνε το σκορ - Ted Turner

Σαμόα- Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς

5 Δεκεμβρίου, 2019

Οι αρχές του νησιού Σαμόα προχωρούν σήμερα και αύριο στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων και υπηρεσιών προκειμένου να πραγματοποιηθεί εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς, μιας επιδημία που από τον Οκτώβριο έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων παιδιών.

Όλα τα καταστήματα και οι μη απαραίτητες κυβερνητικές υπηρεσίες του αρχιπελάγους θα κλείσουν, θα διακοπεί η σύνδεση μεταξύ των νησιών και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα δεν θα επιτρέπεται να είναι στους δρόμους.

Οι πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της ιλαράς έχουν κληθεί να τοποθετήσουν ένα κόκκινο πανί ή μια κόκκινη σημαία προκειμένου να ενημερώνουν τις αρχές.

Ακόμη και ο πρωθυπουργός Τουιλέπα Σαϊλέλε Μαλιελεγκάοι έχει υψώσει μία κόκκινη σημαία έξω από το σπίτι του, εξηγώντας ότι ο ανιψιός του επέστρεψε πρόσφατα από την Αυστραλία και δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία ιλαράς έφτασε σήμερα τους 62, εκ των οποίων οι 54 είναι παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών. Περίπου 4.214 κρούσματα έχουν καταγραφεί από τα μέσα Οκτωβρίου στη χώρα αυτή των 200.000 κατοίκων.

«Έχω δει και στο παρελθόν μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού, όμως ποτέ σε μία ολόκληρη χώρα», δήλωσε ο Σέλντον Γετ εκπρόσωπος της Unicef για την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. «Αυτό είναι που κάνουμε. Όλη η χώρα εμβολιάζεται».

Το ποσοστό εμβολιασμού στη Σαμόα ήταν μόλις 30% πριν το ξέσπασμα της επιδημίας και είχε φτάσει το 55% όταν ξεκίνησε η εκστρατεία πριν δύο εβδομάδες.

Η εκστρατεία εμβολιασμού που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο έχει στόχο να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Σαμόα σε περισσότερο από 90%, σύμφωνα με τον Γετ.

Περισσότερα στη κατηγορία Υγεία
Ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητά τους κάνουν τους ανθρώπους να είναι πιο επιφυλακτικοί όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο 

Ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητά τους κάνουν τους ανθρώπους να είναι πιο επιφυλακτικοί όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα...

Close