Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει. - Karl Jung, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

Sail for Pink, γιατί ο καρκίνος του μαστού είναι 100% ιάσιμος εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα

15 Απρίλιος, 2019

Για έβδομη συνεχή χρονιά και με μότο «Διαδρομή Αγάπης, Πλεύση Ζωής» ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Αλμα Ζωής», διοργανώνει τη δράση «Sail for Pink» στις 12 Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με τη «Γιορτή της Μητέρας».  
Στο πλαίσιο της δράσης, που στοχεύει να δώσει το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι 100% ιάσιμος, εκτός από τα ιστιοφόρα που θα πλέουν στον Θερμαϊκό, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί πορεία  από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής, ενώ «παρούσα»  στην αφετηρία της πορείας θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Θεαγενείου, όπου από τις 10.00 έως τις 13.00, οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις. Εξάλλου, στις 11 Μαΐου (19.00-22.00) θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Θεμιστοκλή Σοφούλη 112) το «Pink Cocktail Party» με ελεύθερη είσοδο.
Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ στην πρώτη διοργάνωση του «Sail for Pink» συμμετείχαν  20 ιστιοφόρα και 500 άτομα στη στεριά, έξι χρόνια αργότερα τα ιστιοφόρα που συμμετέχουν ξεπερνούν τα 70 κι οι συμμετοχές από τη στεριά φτάνουν τις 21.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου  (Παύλου Μελά 38, τηλ 2310 285 181).
Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Αλμα Ζωής», Κούλα Δερεκενάρη, ο Σύλλογος έχει ως στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη γυναίκα που νοσεί και την οικογένειά της, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο οποίος όταν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι 100% ιάσιμος. 

*Το πλήρες τηλεγράφημα της Αγγέλας Φωτοπούλου στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read previous post:
Πιο εύκολη η συνεργασία για σοσιαλιστές με τους κεντροδεξιούς Ciudadanos, παρά με τους συγγενείς Podemos

Η έφοδος των τριών κομμάτων της ισπανικής Δεξιάς προς την άλωση του Μεγάρου της Μονκλόα φαίνεται να χάνει την ορμή...

Close