Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Σαφώς βελτιωμένες από τον Μάιο αλλά με αισθητή μείωση σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των επιβατικών καινούριων αυτοκινήτων υποχώρησαν τον Ιούνιο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο, αλλά παρουσίασαν βελτίωση από τον Μάιο με τη χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον Ιούνιο, οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν συνολικά στις 949.722 μονάδες, δηλαδή σημείωσαν μείωση 22,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι που υπήρξαν 1.222.942 συνολικά ταξινομήσεις. Όλες οι αγορές της ΕΕ συνέχισαν να σημειώνουν σημαντικές μειώσεις τον Ιούνιο, με τη Γαλλία (+ 1,2%) να είναι η μόνη εξαίρεση στον κανόνα. Το τελευταίο εξηγείται από τα νέα κίνητρα για την τόνωση των πωλήσεων οχημάτων χαμηλών εκπομπών που εισήχθησαν από τη γαλλική κυβέρνηση στις αρχές Ιουνίου. Κοιτάζοντας τις άλλες μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, η Ισπανία σημείωσε μείωση -36,7%, η Γερμανία είχε μείωση -32,3% και η Ιταλία επίσης μείωση -23,1%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η ζήτηση της ΕΕ για καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα μειώθηκε κατά 38,1%, με την Ισπανία να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση (-50,9%) μέχρι στιγμής φέτος, ακολουθούμενη από την Ιταλία (-46,1%), τη Γαλλία (-38,6%) και τη Γερμανία (-34,5%).

Οι πωλήσεις της Volkswagen Group μειώθηκαν κατά 25,9% τον Ιούνιο, ενώ αυτές της Renault και του PSA Group παρουσίασαν πτώση 16,3% και 29,6%, αντίστοιχα. Οι πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν επίσης πτώση τον Ιούνιο, με τις πωλήσεις της BMW να μειώνονται κατά 26,3%, αλλά και με την Daimler να σημειώνει και αυτή μείωση 19,2%.

Κ.Π.

Read previous post:
Ενώπιον της αυτόνομης οδήγησης και για τα επαγγελματικά φορτηγά

Στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης ετοιμάζονται να μπουν και τα επαγγελματικά φορτηγά.

Close