Η πρώτη απαίτηση της πολιτικής δεν είναι η ευφυΐα ή η ενεργητικότητα, αλλά η υπομονή. Η πολιτική είναι δρόμος αντοχής στον οποίο συνήθως η χελώνα νικάει το λαγό. John Major, 1943-, Βρετανός Πρωθυπουργός [1990-1997]

Σ. Ζαριανόπουλοος: Σκληρή κριτική για την «αντεργατική» νομοθεσία που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο

16 Ιανουαρίου, 2018

Σκληρή κριτική για την «αντεργατική» νομοθεσία που πέρασε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο, προειδοποιώντας ότι με την 4η αξιολόγηση έρχονται νέα μέτρα, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.:
 «Δίκαιη ανάπτυξη» στον καπιταλισμό σημαίνει: περισσότερος πλούτος σε λιγότερους, περισσότερη φτώχεια σε περισσότερους, είπε ο κ. Ζαριανόπουλος, σημειώνοντας ότι «τα συγχαρητήρια ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ και της εργοδοσίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη βρώμικη δουλειά της, υποχρεώνουν τα άλλα αστικά κόμματα να συναγωνίζονται ποιος τα καταφέρνει καλύτερα σ΄αυτή»,
Για την 4ης αξιολόγηση, προβλέπει «νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου και αναδιανομή φτώχειας, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τραπεζών και δημοσίου, ακόμη και για 500 Ευρώ, καμιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και ποινικοποίηση των αντιδράσεων». Αναφερόμενος στα ήδη νομοθετημένα, μιλάει για «νέα σφαγή συντάξεων και μισθών, εποπτεία δίχως τέλος», ενώ επικαλούμενος το EUROWORKING GROUP, τονίζει ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το χρέος θα συνοδεύεται από  νέα μέτρα.. 
Στόχος, λέει ο ευρωβουλευτής, «είναι η τρομοκράτηση των εργαζόμενων και η νομοθέτηση της ουσιαστικής κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος», τα οποία αποκαλεί «προαπαιτούμενα των προαπαιτούμενων» και «κορωνίδα των μνημονίων».
Τέλος, καλεί σε «εργατικούς αγώνες και κοινωνικές συμμαχίες που θα στείλουν τους νόμους και  τους εμπνευστές τους στα αζήτητα της ιστορίας».
Ν.Μ.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Επαγγελματικό Επιμελητήριο για πολυνομοσχέδιο: Μέλημα όλων η συνεργασία για έξοδο από την κρίση

«Νέες ανατροπές φέρνει στη ζωή όλων μας το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες.

Close