Το κακό είναι το προϊόν της ικανότητας του ανθρώπου να κάνει αφηρημένο αυτό που είναι συγκεκριμένο. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

S&P: Υποβάθμιση του αξιόχρεου για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές

29 Ιανουαρίου, 2015

Ο οίκος Standard & Poor’ s επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχει ενδεχόμενο υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας, κάτι που αν συμβεί θα θέσει υπό παρακολούθηση την αξιολόγηση της χώρας, με αρνητικές προοπτικές.

Ο οίκος αναφέρει ότι κάποιες από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που υποστηρίζει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ασύμβατες με το πλαίσιο μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της.

Σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές για νέα βοήθεια, θα αποδυναμωθεί η χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας και η πιστοληπτική της αξιοπιστία, σημειώνει ο οίκος.

«Για το λόγο αυτό τοποθετήσαμε την αξιολόγηση “Β/Β” της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Credit Watch Negative. Μπορεί να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση, αν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φτάσουν σε αδιέξοδο, περιορίζοντας την δυνατότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Read previous post:
Σουλτς: Το momentum του Τσίπρα ίσως να μην έχει διάρκεια εάν δεν γίνει πιο διαλλακτικός

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε μήνυμα του στο Twitter αναφέρεται στις ελληνικές εκλογές και στον νέο πρωθυπουργό της...

Close