Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική μονάδα, κοντά στη Μόσχα

11 Αυγούστου, 2022

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο στρατιωτικής μονάδας στο Ντολγκοπρούντνι, κοντά στη Μόσχα, ανέφερε η κεντρική διεύθυνση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της περιοχής της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο TASS. Η πηγή του ρωσικού πρακτορείου ισχυρίσθηκε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο της στρατιωτικής μονάδας.

Παράλληλα το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε ανακοινώσει ότι η πυρκαγιά σημειώθηκε σε πολυκατοικία. «Κατά την στιγμή της άφιξης της πρώτης ομάδας πυροσβεστών- διασωστών, έβγαινε πυκνός καπνός από την στέγη» ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματίες, η πυρκαγιά κατασβέσθηκε, ανάφερε το υπουργείο. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε μια έκταση 1200 τετραγωνικών μέτρων.

Το κανάλι Baza του Telegram έγραψε ότι πήρε φωτιά ένα ξύλινο κτίριο, το οποίο λειτουργούσε ως στρατώνας. Σύμφωνα με το εν λόγω κανάλι, στο κτίριο υπήρχαν κληρωτοί και προσωπικό, και όλοι τους απομακρύνθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Kommersant βάσει της δορυφορικής φωτογραφίας, στους χώρους απέναντι στο σπίτι με τον αριθμό 33 στην οδό Βαστότσναγια στο Ντολγκοπρούντνι, όπου βρίσκεται η υπ’ αριθμόν 52116 στρατιωτική μονάδα, υπάρχει στρατιωτικός εξοπλισμός.

Από τις αρχές του πολέμου υπήρξαν δεκάδες αναφορές για εμπρησμούς στρατολογικών γραφείων σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.

Πηγή: Novaya Gazeta.Europe