Εάν δίνεις προσοχή στη κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς - Margaret Thatcher

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ, ανέφεραν πηγές ασφαλείας στο ιρακινό Κουρδιστάν

30 Σεπτεμβρίου, 2020

Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερμπίλ, στην ημιαυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, αναχαιτίστηκαν στον αέρα και μια τέταρτη προσγειώθηκε κοντά στο αρχηγείο μιας οργάνωσης της ιρανικής αντιπολίτευσης, ανέφεραν πηγές των Κούρδων Πεσμεργκά.

Σειρήνες ήχησαν εντός μιας στρατιωτικής βάσης όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσαν κουρδικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έγινε αμέσως σαφές αν οι αμερικανικές δυνάμεις, η οργάνωση της ιρανικής αντιπολίτευσης ή και οι δυο ήταν στόχος της επίθεσης.

Κουρδικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την επαρχία Νινευή στο βόρειο Ιράκ.

Ωστόσο ο Χοσιάρ Ζεμπαρί, πρώην επικεφαλής της ιρακινής διπλωματίας και προσωπικότητα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν (βόρεια), θεωρεί ότι οι βολές αυτές, ακόμη και αν στοχεύουν την ιρανική κουρδική αντιπολίτευση, αποτελούσαν “κλιμάκωση (…) από τις ίδιες ομάδες που επιτίθενται στην αμερικανική πρεσβεία “στη Βαγδάτη.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Επιστροφή στο Μαρόκο εκατοντάδων Μαροκινών που είχαν αποκλειστεί στη Θέουτα και τη Μελίγια

Σχεδόν 300 Μαροκινοί που αποκλείστηκαν στους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια μετά το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας Covid-19,...

Close