Το να ζεις οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα και να είσαι εναντίον της ισότητας λόγω ράτσας ή χρώματος, είναι σαν να ζεις στην Αλάσκα και να είσαι εναντίον του χιονιού - Ουίλιαμ Φώκνερ

Ρουμπινί: Θα συνεχιστεί η βουτιά της τουρκικής λίρας

19 Σεπτέμβριος, 2018

Η τουρκική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση υποστήριξε τη Δευτέρα ο Νουριέλ Ρουμπινί, λέγοντας πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια κρίση του ισοζυγίου πληρωμών.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η υποτίμηση της λίρας θα συνεχιστεί, ακόμα και μετά την αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε επώδυνα μέτρα ενόψει των τοπικών εκλογών τον Μάρτιο.

Ο κ. Ρουμπινί χαρακτήρισε θετική κίνηση την αύξηση των επιτοκίων κατά 625 μονάδες από την κεντρική τράπεζα, αλλά επισήμανε πως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη στην νομισματική πολιτική.

Συγκεκριμένα, ανέφερε το παράδειγμα της Αργεντινής, όπου η κεντρική τράπεζα ανέβασε τα επιτόκια στο 60% με τον πληθωρισμό να είναι λίγο υψηλότερος από αυτός της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή τα επιτόκια στην Τουρκία βρίσκονται στο 24%.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Ρουμπινί τόνισε πως η Τουρκία θα έπρεπε να προχωρήσει και σε δημοσιονομική σύσφιξη, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιες ανισορροπίες.

Read previous post:
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, στο Λονδίνο – Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από πληροφορίες ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς...

Close