Ηθική είναι τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και η τρέχουσα αντίληψη της κοινωνικής μας τάξης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Ρονάλντο και Μέσι απέρριψαν πρόταση από την Σαουδική Αραβία για προώθηση του τουρισμού

    Η πανδημία του κορονοϊού, έχει πλήξει σφόδρα την παγκόσμια οικονομία, σημαντικό τομέα της οποίας, αποτελεί ο τουρισμός. Κάθε χώρα ανά την υφήλιο, επιχειρεί να «τονώσει» το ενδιαφέρον των καταναλωτών που θέλουν να κάνουν διακοπές και ταξίδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι για τον τουρισμό στην Σαουδική Αραβία, ζήτησαν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να ηγηθεί της σχετικής εκστρατείας.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph», οι Σαουδάραβες πρόσφεραν στον CR7, έξι εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του τουρισμού της χώρας. Στην σχετική πρόταση, περιλαμβάνονται τακτικά ταξίδια σε όλην την χώρα και η χρήση της εικόνας του διάσημου Πορτογάλου στο διαφημιστικό υλικό. 

    Ο Ρονάλντο απέρριψε την προσφορά, ενώ ανάλογη… τύχη, είχε και η προσέγγιση που έγινε στον Λιονέλ Μέσι, με την έγκυρη εφημερίδα, να εκτιμά πως η άρνηση των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών, έγκειται στο γεγονός πως δεν θα ήθελαν να «ταυτισθούν» με μια χώρα που κατηγορείται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γιώργος Διακογιάννης