Μπορείς πάντα να προβλέψεις τα γεγονότα αφού έχουν γίνει - Ευγένιος Ιονέσκο

Reuters: τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στη ζώνη του ευρώ

26 Ιανουαρίου, 2015

Tο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  «εμφανίζεται έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τους διεθνείς πιστωτές».

Βάσει του πρακτορείου, τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στη ζώνη του ευρώ με αποτέλεσμα η τιμής του πετρελαίου να σημειώσει μείωση τη Δευτέρα το πρωί στις αγορές της Ασίας με το αμερικανικό αργό να καταγράφει τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας εξαετίας.

Το πετρέλαιο μπρεντ για παραδόσεις Μαρτίου υποχώρησε κατά 44 σεντς στα 48,35 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Μαρτίου μειώθηκε στα 45,02 δολάρια το βαρέλι.

Ο Μπαρνάμπας Γκαν, οικονομολόγος στην τράπεζα OCBC στη Σιγκαπούρη ανέφερε ότι «είδαμε το δολάριο να πραγματοποιεί ράλι ανόδου την Παρασκευή μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά ομόλογα», και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο είναι προϊόν συνδεδεμένο με το δολάριο και το ισχυρό δολάριο πιέζει προς τα κάτω τις τιμές.

Read previous post:
Το ενδεχόμενο νέας παράτασης του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup

Στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο νέας παράτασης του ελληνικού προγράμματος στήριξης καθώς η αξιολόγηση της...

Close