Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες. Θαλής ο Μιλήσιος, 643-548 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Reuters: Πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Πρωτοφανείς προτάσεις στις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει η Κίνα σε ένα εύρος θεμάτων, που περιλαμβάνει θέματα όπως τη μεταβίβαση τεχνολογίας, με στόχο να τερματιστεί η εμπορική διαμάχη των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, οι δύο πλευρές εργάζονται για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βάλουν τέλος στον εμπορικό πόλεμο.

Μεταξύ των απαιτήσεων του Τραμπ είναι να τερματιστούν οι πρακτικές συστηματικής κλοπής αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας από το Πεκίνο.

Οι διαπραγματευτές έχουν κάνει πρόοδο όσον αφορά τις λεπτομέρειες των γραπτών συμφωνιών. «Εάν δείτε τα κείμενα του προηγούμενου μήνα και τα σημερινά, έχουν προχωρήσει σε όλους τους τομείς. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί που θέλουμε ωστόσο», σημείωσε αξιωματούχος.

Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκονται έξι τομείς: η μεταβίβαση τεχνολογίας και η κυβερνοκλοπή, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι υπηρεσίες, το νόμισμα, η γεωργία και τα μη δασμολογικά εμπόδια στο εμπόριο.

Read previous post:
Μπαράζ επιθέσεων σε 13 καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αττική

Αλλεπάλληλες επιθέσεις με μπογιές αλλά και καταστροφές εις βάρος 13 καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market έγιναν τα ξημερώματα...

Close