Ο ηγέτης πρέπει να είναι πρακτικός και ρεαλιστής, πρέπει όμως να μιλάει σαν οραματιστής και ιδεολόγος - Έρικ Χόφφερ

Reuters: Η Κίνα κατεβάζει τον πήχη ανάπτυξης για το 2019

11 Ιανουαρίου, 2019

Χαμηλότερο στόχο ανάπτυξης για το 2019 βάζει η Κίνα, στο 6-6,5% από τον περσινό στόχο του 6,5%, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο, το Πεκίνο είναι αντιμέτωπο με τους υψηλότερους δασμούς των ΗΠΑ και την αδυναμία της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.

Ο προτεινόμενος στόχος, που θα αποκαλυφθεί στην ετήσια κοινοβουλευτική συνεδρίαση του Μαρτίου, προωθήθηκε από κορυφαίους συμβούλους στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Central Economic Work Conference, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα νέα στοιχεία που θα δημοσιευθούν αργότερα αυτόν τον μήνα αναμένονται να δείξουν ότι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά περίπου 6,6% το 2018, με τον πιο αδύναμο ρυθμό από το 1990. Οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω πτώση της κινεζικής δυναμικής.

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί το όριο του 6,5% και θα υπάρξει πρόβλημα αν υποχωρήσει κάτω του 6%», σημειώνει πηγή στο Reuters.

Read previous post:
Πέμπτη κερδοφόρα συνεδρίαση στη Wall Street

Κέρδη για πέμπτη συνεδρίαση σημείωσε η Wall Street παρόλο που προβλημάτισαν τόσο οι πωλήσεις της εορταστικής περιόδου των πολυκαταστημάτων Macy’s...

Close