Οι διαφημιστές που αγνοούν τις έρευνες αγοράς είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους στρατηγούς που αγνοούν την αποκρυπτογράφηση των διαβιβάσεων του εχθρού. David Ogilvy, 1911-1999, Βρετανός διαφημιστής

Ρέθυμνο: Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού

22 Μαΐου, 2021

 «Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού» επισήμανε σε παρέμβαση του για τον τουρισμό, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης της Επιτροπής ΝΑΤ για τους φυσικούς πόρους, στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών.
Προσκεκλημένος σε συνεδρίαση για τον τουρισμό και το μέλλον του, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ο κ. Αρναουτάκης κλήθηκε να καταγράψει τη θέση του για την κρίσιμη αυτή καμπή για τον τουρισμό στην Ευρώπη και στις Περιφέρειές της. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, τονίζοντας επίσης ότι «πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε στην Ελλάδα μία ακόμα ιδιαίτερη τουριστική περίοδος, η πορεία της οποίας απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η γνώση που αποκτήθηκε, μας διδάσκει πώς πρέπει να κινηθούμε. Μας επιβάλλει να αξιοποιήσουμε την ιατρική επιστήμη, την ψηφιακή τεχνολογία, τις πολιτικές πρόληψης της πανδημίας, προκειμένου να σχεδιάσουμε βήμα-βήμα τον οδικό χάρτη της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς». 

Ο κ. Αρναουτάκης μίλησε επίσης για την ετοιμότητα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στο νησί και υπογράμμισε τη συνέργεια που κτίζει τείχος προστασίας στην Κρήτη. «Στο νησί μας οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι επιχειρηματίες του κλάδου επέδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους υγειονομικούς και τους τουριστικούς φορείς, χτίσαμε ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας. Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με ασφάλεια, επιδεικνύοντας την ίδια ετοιμότητα. Πράγματι, έφτασε η στιγμή που η χώρα μας, υποδέχεται τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έχει συνεπώς την υποχρέωση, να αποτελέσει για εκείνους έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Οφείλει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, επιταχύνοντας το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες» ανέφερε ο περιφερειάρχης.