Ο πρώτος άνθρωπος που εκτόξευσε μια προσβολή αντί για μια πέτρα ήταν ο θεμελιωτής του Πολιτισμού. Sigmund Freud, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

Ρεμέδιος, η πόλη των θρύλων o νέος τουριστικός προορισμός στη Koύβα

7 Μαΐου, 2018

   

Η Ρεμέδιος, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Κούβας, περίπου 320 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Αβάνα, γεμάτη ιστορία και μύθους για προσκυνητές και πειρατές, έχει γίνει ο νέος τουριστικός προορισμός της νησιωτικής χώρας.

Η πόλη των 45.000 κατοίκων που ιδρύθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα από τους Ισπανούς και χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση «κόσμημα της πολιτιστικής κληρονομιάς» βρέθηκε στο επίκεντρο την Κυριακή, τελευταία ημέρα της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.

Ήδη η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει έργα ανοικοδόμησης και αναπαλαίωσης ιστορικών κτιρίων αρχής γενομένης από το ξενοδοχείο «Bausa», ένα μοναδικά διατηρημένο κτίριο με ξύλινα πατώματα και υπέροχη διακόσμηση στα ταβάνια και στους τοίχους.

Η πόλη φιλοξενεί στην κεντρική πλατεία της που είναι αφιερωμένη στον εθνικό ήρωα, συγγραφέα και πολιτικό ακτιβιστή Χοσέ Μαρτί, ένα μοναδικό αξιοθέατο: δύο καθολικές εκκλησίες η μία απέναντι από την άλλη. Ο θρύλος λέει ότι η πρώτη εκκλησία χτίστηκε στη θέση μίας περιοχής που ζούσαν σκλάβοι, ενώ η δεύτερη φιλοξενεί μία από τις οκτώ γνωστές εικόνες που δείχνουν την Παναγία σε κατάσταση εγκυμοσύνης. 

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Ενοικιαζόμενα τύπου Airbnb αποκλειστικά για γυμνιστές

Ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω μιας πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης μίσθωσης τύπου Airbnb θα διατίθενται πλέον και για γυμνιστές.

Close