Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος. ~Μέγας Αλέξανδρος | (Βασιλεύς Μακεδόνων ) | 356-323 π.Χ.

ReefLine- Υποθαλάσσιο πάρκο με γλυπτά στο Μαϊάμι Μπιτς

4 Δεκεμβρίου, 2020

Το Μαϊάμι Μπιτς μπορεί να είναι γνωστό για την Art Deco αρχιτεκτονική του, αλλά το νεότερο αξιοθέατο της πόλης απαιτεί κολύμπι για να το απολαύσετε.

Σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός υποθαλάσσιου πάρκου επτά μιλίων με γλυπτά και εγκαταστάσεις που μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Το πρότζεκτ ReefLine, υλοποιείται από την αρχιτεκτονική εταιρεία OMA σε συνεργασία με θαλάσσιους βιολόγους, ερευνητές και μηχανικούς περιβάλλοντος και έχει σχεδιαστεί κυρίως για να ευαισθητοποιήσει για το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει αυτό το τμήμα της Φλόριντα, καθώς οδηγεί σε αύξηση της στάθμης της θάλασσας και προκαλεί ζημιές σε κοραλλιογενείς υφάλους, αναφέρει το Matador Network.

«Το ReefLine θα παρέχει δομές για αποικίες κοραλλιών και σπόγγων βοηθώντας στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας σε μια περιοχή που σήμερα είναι μια υποβρύχια έρημος από άμμο. Στο μέλλον, επιδιώκουμε τη μεταμόσχευση κοραλλιών από φυτώρια του προγράμματος Rescue-a-Reef του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι» ανέφερε η Ximena Caminos εκπρόσωπος της οικολογικής οργάνωσης BlueLab Preservation Society, επικεφαλής του πρότζεκτ.

Το ReefLine θα αποτελείται από γεωμετρικά στοιχεία από σκυρόδεμα που τοποθετηθούν σε βάθος έξι μέτρων κάτω από το νερό και θα ακολουθούν την τοπογραφία του βυθού.