Το μεγαλείο της προσευχής βρίσκεται πρωτίστως στο γεγονός ότι δεν παίρνει καμία απάντηση. Antoin de Saint-Exupery, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Ρ. Δούρου: Υλοποιήσαμε έργα ουσίας σε κάθε γειτονιά

16 Μάιος, 2019

«Η πολιτική «μήτρα» της εθνικής κακοδαιμονίας είναι συγκεκριμένη. Και φυσικά, «τεκνοποίησε» και στην Αυτοδιοίκηση, εκπροσώπους του πιο γκρίζου χθες, που γνώρισε η πατρίδα μας», τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα για το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξη της, στην εφ. Finance & Markets Voice.

«Δεν πρέπει», προσθέτει, «να επιτρέψουμε με την ψήφο μας να ξαναπέσει η Αττική στα χέρια εκείνων που την άφησαν αθωράκιστη για δεκαετίες και την ίδια στιγμή πρωταγωνίστησαν στην εθνική χρεοκοπία της πατρίδας μας». Σχολιάζοντας την «έλλειψη προβολής των 1.259 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,7 δισ. ευρώ», της θητείας της είτε από την Περιφέρεια είτε από την κυβέρνηση, η Ρ. Δούρου, αφού σημειώνει ότι είναι κατανεμημένα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και οι πολίτες τα βλέπουν και τα βιώνουν στην καθημερινότητά τους, επισημαίνει ότι «Αυτοί είναι οι καλύτεροι και αυθεντικοί πρεσβευτές του έργου μας και ταυτόχρονα, η καλύτερη ασπίδα μας απέναντι στα fake news και την αλλοίωση της πραγματικότητας, που με προχωρημένο θράσος επιχειρούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι». Όπως αναφέρει η ίδια, για τις τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι και την πρόσφατη επαναφορά της τελευταίας «με τη… βοήθεια συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού», «οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, μόνο συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος» και επισημαίνει ότι «εδώ υπήρξε μία πρωτοφανής στοχοποίηση με παραπληροφόρηση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Χωρίς αιδώ, χωρίς σεβασμό στα θύματα και τους συγγενείς τους….». Ο καλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων, υπογραμμίζει η Ρ. Δούρου είναι να θωρακίζουμε την Αττική για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς. Αυτό κάνουμε εδώ και 4,5 χρόνια ενώ έχουμε προτείνει την υιοθέτηση συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης για «fast track» διαδικασίες σε επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα.

Read previous post:
«Υλοποιήσαμε έργα ουσίας σε κάθε γειτονιά, χωρίς εγκαίνια, φωτογραφίες και χειροκροτήματα»

«Η πολιτική "μήτρα" της εθνικής κακοδαιμονίας είναι συγκεκριμένη.

Close